Posts

Showing posts from June, 2016
Pembiayaan Peribadi kakitangan kerajaan dan badan berkanun yang sudah 60% potongan gaji di bank-bank TERPILIH.. Anda sudah 60% potongan gaji? Tapi nak buat loan lagi?

Call / sms/ whatsapp ke 013-6165399 (Ghaffur Hassan) untuk pertanyaan lanjut. Payout tinggi.
Image
Pembiayaan Peribadi Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis (YYP) untuk Kakitangan Kerajaan Negeri, Institut, Jabatan, Lembaga, Majlis, Perbadanan, Suruhanjaya dan Universiti-Universiti tempatan. Proses CEPAT 3-5 hari bekerja sahaja!! Pinjaman peribadi yang cepat dan mudah proses pinjamannya.. YYP tak pernah kehabisan fund. Sepanjang masa fund ada. Mudah dan cepat untuk pelanggan membuat pinjaman. Kelayakan bawah 60%. 


Hubungi 013 - 616 5399 (Ghaffur Hassan) untuk pertanyaan lanjut.


Image
Jom solat dhuha.. Salah satu cara mudah menjemput rezeki ke dalam hidup kita adalah dengan mengerjakan solat sunat dhuha. Urusan seharian dipermudahkan. Tak perlu bekerja kuat 24 jam tapi rezeki melimpah ruah.
Had kelayakan anda sudah 60%?? Mahu buat pinjaman walaupun sudah 60% potongan gaji? InsyaAllah kami bantu anda. Khas untuk kakitangan Kerajaan Persekutuan dan Badan Berkanun.


Syarat-syarat pinjaman:

- Permohonan di bank-bank terpilih. Akan diberitahu kemudian mengikut kelayakan.
- Nama pemohon mestilah bersih drp Ccris, Blacklist dan Ctos dengan Bank Negara. Tertunggak apa2 komitmen 1 bulan masih boleh memohon.
- Nama yg sedang dalam in transit MBSB WASLAH tak boleh memohon.
- Pemohon mestilah berumur 18 - 58 tahun
- Bekerja tetap telah berkhidmat melebihi 3 bulan
- Kelulusan dalam 10 hari bekerja.
- Payout tinggi.
- Tiada bayaran pendahuluan/no upfront payment
- Tiada Penjamin diperlukan.


* Sila tinggalkan sms jika panggilan anda tidak berjawab, kami akan hubungi anda segera sama ada melalui sms @ call.

* MELALUI AGEN/INDIVIDU LAIN SEBAGAI PERANTARA TIDAK AKAN DILAYAN (CUSTOMERS DIRECT BERURUSAN DENGAN KAMI)


Untuk info lanjut, call / sms / whatsapp ke 013-616 5399 (Ghaffur Hassan) un…
Image
Image
Di sepuluh malam terakhir Ramadhan adanya satu malam yang dipanggil malam Lailatul Qadar. Marilah kita mengambil kesempatan di sepuluh malam terakhir ni menambah ibadah dan meminta pengampunan dari Allah.
Pembiayaan Peribadi kakitangan kerajaan dan badan berkanun yang sudah 60% potongan gaji di bank-bank TERPILIH.. Anda sudah 60% potongan gaji? Tapi nak buat loan lagi?

Call / sms/ whatsapp ke 013-6165399 (Ghaffur Hassan) untuk pertanyaan lanjut. Payout tinggi.
Image
Mulakan hari dengan bismillah.. Semoga Allah melancarkan dan mempermudahkan segala urusan kita hari ini.. =)
Image
Bacaan Indah Fatih Serefagic ketika menjadi imam solat terawih.. Subhanallah..
Image
Pinjaman peribadi Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis (YYP) untuk Kakitangan Kerajaan Negeri, Institut, Jabatan, Lembaga, Majlis, Perbadanan, Suruhanjaya dan Universiti-Universiti tempatan. Proses CEPAT 3-5 hari bekerja sahaja!! Pinjaman peribadi yang cepat dan mudah proses pinjamannya.. YYP tak pernah kehabisan fund. Sepanjang masa fund ada. Mudah dan cepat untuk pelanggan membuat pinjaman. Kelayakan bawah 60%. Boleh bantu anda dapat kan fund sebelum raya ni!!

Call / Sms / Whatsapp ke 013 - 616 5399 (Ghaffur Hassan)



Image
Image
Seronoknya berpuasa terutama waktu berbuka. Apatah lagi ada orang yang belanja, memang seronok la.. Selamat berbuka semua..
Image
Pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun yang sudah 60% di bank-bank terpilih.. Anda sudah 60% potongan gaji? Tapi nak buat loan lagi?

Call / sms/ whatsapp ke 013-6165399 (Ghaffur Hassan) untuk pertanyaan lanjut. Payout tinggi.



Image
Image
Perkongsian tip pelaburan yang amat berguna oleh Mentor Azizi Ali tentang pentingnya ilmu sebelum membuat sesuatu pelaburan. Beli dan baca buku dahulu sebelum membuat sesuatu pelaburan.
Image
Image
Selamat berbuka puasa kepada muslimin muslimat yang membaca blog ini..
Image
Pinjaman peribadi Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis (YYP) untuk Kakitangan Kerajaan Negeri, Institut, Jabatan, Lembaga, Majlis, Perbadanan, Suruhanjaya dan Universiti-Universiti tempatan. Proses CEPAT 3-5 hari bekerja sahaja!! Pinjaman peribadi yang cepat dan mudah proses pinjamannya.. YYP tak pernah kehabisan fund. Sepanjang masa fund ada. Mudah dan cepat untuk pelanggan membuat pinjaman. Kelayakan bawah 60%. Boleh bantu anda dapat kan fund sebelum raya ni!!

Call / Sms / Whatsapp ke 013 - 616 5399 (Ghaffur Hassan)
Image
Image
Image
Sebuah video yang sungguh berinspirasi. Tiada apa yang mustahil di dunia ni untuk kita capai kecuali dengan usaha keras dan tawakal kepada Allah
Image
Selamat menunaikan solat sunat terawih..

Diriwayatkan oleh Saiyidina Ali (r.a.) daripada Rasulullah S.A.W., sebagai jawapan dari pertanyaan sahabat-sahabat Nabi S.A.W. tentang fadilat (kelebihan) sembahyang sunat terawih pada bulan Ramadan :

Malam 16 – Allah S.W.T tuliskan baginya terlepas daripada neraka dan dimasukkan ke dalam Syurga.
Pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun yang sudah 60% di bank-bank terpilih.. Payout tinggi.

Call / sms/ whatsapp ke 013-6165399 (Ghaffur Hassan) untuk pertanyaan lanjut.
Image
Image
Selamat berbuka puasa.. Sedapnya tengok berger tu.. =P
Image
Selamat pagi semua. Semoga hari ni kita sentiasa kekal ceria dan bahagia. Semoga hari ini lebih baik daripada hari semalam dan hari-hari sebelumnya.
Jom kita layan tazkirah Ramadhan. Semoga kita mendapat kebaikan daripada tazkirah yang disampaikan oleh Ustaz Syamsul Amri ini.
Image
Kepada yang mungkin keliru cara mengisi borang pinjaman peribadi Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis (YYP), di sini sy tunjukkan contoh muka surat borang yang perlu diisi oleh pelanggan-pelanggan yang dihormati sekalian;

1. Isi dan sign borang permohonan menggunakan pen hitam dakwat basah.
2. Isi borang hanya di tempat yang bertulis 'ISI'.
3. Sign hanya di tempat yang bertanda 'x'. Sign wajib sama di semua tempat bertanda 'x'. Buat signature sesimple yang mungkin untuk memastikan semua signature sama.
4. Jangan isi tarikh.

YYP khas untuk kakitangan badan berkanun seperti Lembaga, Kerajaan Negeri, Institut, Jabatan, Kumpulan, Majlis, Perbadanan, Pertubuhan, Suruhanjaya dan Universiti - universiti tempatan.

Untuk pertanyaan kelayakan, anda boleh whatsapp payslip ke hotline
013-6165399 (Ghaffur Hassan) atau emailkan ke penasihatkewangananda@gmail.com (sms sy di 013-6165399 selepas email).
In sha Allah sy akan bantu semak kelayakan anda.
Image
Pinjaman peribadi Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis (YYP) untuk kakitangan kerajaan negeri, institut, jabatan, lembaga, majlis, perbadanan, suruhanjaya dan universiti-universiti tempatan. Proses CEPAT 3-5 hari bekerja sahaja!! Pinjaman peribadi yang cepat dan mudah proses pinjamannya.. YYP tak pernah kehabisan fund. Sepanjang masa fund ada. Mudah dan cepat untuk pelanggan membuat pinjaman. Kelayakan bawah 60%. Boleh bantu anda dapat kan fund sebelum raya ni!!

Call / Sms / Whatsapp ke 013 - 616 5399 (Ghaffur Hassan)


Image
Mulakan hari anda dengan senyuman. Sesungguhnya senyuman dapat membuatkan hari kita kekal ceria sepanjang hari dan memberikan kebahagiaan kepada diri kita dan orang yang melihat kita senyum. =)
Image
Image
Image
Sementara tunggu waktu berbuka puasa, jom layan video ni dulu..


Image
Pinjaman peribadi Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis (YYP) untuk kakitangan kerajaan negeri, institut, jabatan, lembaga, majlis, perbadanan, suruhanjaya dan universiti-universiti tempatan. Proses CEPAT 3-5 hari bekerja sahaja!! Pinjaman peribadi yang cepat dan mudah proses pinjamannya.. YYP tak pernah kehabisan fund. Sepanjang masa fund ada. Mudah dan cepat untuk pelanggan membuat pinjaman. Kelayakan bawah 60%. Boleh bantu anda dapat kan fund sebelum raya ni!!

Call / Sms / Whatsapp ke 013 - 616 5399 (Ghaffur Hassan)




Image
Selamat pagi semua! Mulakan hari anda dengan semangat dan motivasi. Capai impian-impian anda walau apa pun yang berlaku.


Image
Selamat berbuka puasa semua..
Image
Selamat berpuasa kepada pembaca blog ni. Alhamdulillah kita telah sampai ke sepuluh Ramadhan. Semoga kita dapat lebih pertingkatkan amal ibadat kita di bulan yang mulia ni. Saksikan sedikit kata mutiara tentang the Power of Doa.



Selamat pagi kepada semua pembaca blog ini =) Jom layan video ni dulu.




Image
Santai2 ptg ni layan video smule lucu ni sambil tunggu waktu berbuka.. Jangan stress2, kejap lagi dah leh berbuka..


Image
Selamat menjalani ibadah puasa kepada semua pembaca blog ini..


Image
Pinjaman peribadi Yayasan Perniagaan Melayu Perlis (YYP) untuk kakitangan kerajaan negeri, institut, jabatan, lembaga, majlis, perbadanan, suruhanjaya dan universiti-universiti tempatan. Proses CEPAT 3-5 hari bekerja sahaja!! Cepat2.. YYP tak pernah kehabisan fund. Sepanjang masa fund ada. Mudah dan cepat untuk pelanggan membuat pinjaman. Kelayakan bawah 60%.





Berikut adalah senarai majikan yang layak memohon dengan YYP:


























Talian HOTLINE untuk dihubungi 013-616 5399 (Ghaffur Hassan
Image
Selamat berbuka puasa kepada yang berpuasa..


Image
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُهُ

_Bulan ini bulan Rahmah dan pengampunan_
_Bulan dikurniakan pahala dan ganjaran_
_Bulan setiap ibadah dilipatgandakan_
_Dengan pilihan Allah kita dipertemukan_
_Diberikan kekuatan, dibelenggu para syaitan_
_Ayuh kita saling doa-mendoakan_
_Membanyakkan sedekah dan sumbangan_
_Melazimkan membaca ayat-ayat Al Quran_
_Melaksana kefardhuan penuh ketaatan_
_Semoga beroleh kemuncak tujuan_
_Menggapai darjat taqwa seorang insan_

*_"Sebaik-baik ibadah selepas yang fardhu adalah memasukkan kegembiraan ke dalam hati orang mukmin."_*

*SALAM RAMADHAN!*

Image
Pinjaman peribadi Yayasan Perniagaan Melayu Perlis (YYP) untuk kakitangan kerajaan negeri, institut, jabatan, lembaga, majlis, perbadanan, suruhanjaya dan universiti-universiti tempatan. Proses CEPAT 3-5 hari bekerja sahaja!! Cepat2.. YYP tak pernah kehabisan fund. Sepanjang masa fund ada. Mudah dan cepat untuk pelanggan membuat pinjaman. Kelayakan bawah 60%.

Talian HOTLINE untuk dihubungi 013-616 5399 (Ghaffur Hassan)


Image
PELABURAN TERBAIK “Tolong beritahu saya, Azizi,” Sesetengah orang bertanya. “Apakah pelaburan terbaik untuk diri saya?” Inilah soalan yang paling kerap ditanya kepada saya. Hakikatnya, soalan ini kerap sangat saya dengar seolah-olah ianya telah menjadi bayang-bayang saya – ia mengekori saya ke mana sahaja saya pergi. Jawapan yang selalu saya berikan ialah “Melaburlah ke dalam diri anda sendiri.” Mereka selalunya mengerutkan muka tanda kecewa. Majoriti, jika tidak kesemuanya, sebenarnya menunggu-nunggu tips-tips tentang saham yang dijangka melonjak naik harganya dengan harapan dapat membuat mereka kaya dalam masa semalaman, menyelesaikan semua masalah mereka dan memastikan hidup mereka bahagia selamanya seperti kisah Cinderella. Mereka menjangkakan jawapan seperti tips unit amanah, hartanah atau pasaran saham. Ada pula yang berpendapat saya sengaja mengelakkan daripada menjawab soalan tersebut. Sebenarnya saya bukan mengelak untuk menjawab soalan tersebut. Tidak juga saya berjenaka at…
Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Saya meminta maaf kepada sesiapa yang tak dapat menghubungi sy sebelum ini. Handphone bersama simkad sy telah dicuri. Habis data2 pelanggan saya telah hilang. Saya baru sahaja mendapatkan kembali nombor sy di center celcom. So no sy
013-6165399 boleh dihubungi kembali. Sebarang kesulitan amat2 sy kesali.

Image